1. افزایش بهرهوری تولید گوشت با بهبود رشد و ضریب تبدیل غذایی
2. ارتقای تولید پشم با کیفیت بهتر و بهرهوری بالاتر در نژادهای پشمی
3. افزایش میزان تولید شیر و بهبود کیفیت آن در نژادهای شیرده
4. بهبود نرخ باروری و افزایش تعداد برههای متولد شده در هر زایش
5. کاهش هزینههای درمانی با افزایش مقاومت به بیماریها و کاهش بروز بیماریها
6. بهبود زمان بلوغ به منظور کوتاه کردن دوره پرورش و افزایش تعداد دورههای تولید مثل
7. افزایش سازگاری نژادهای گوسفند با شرایط محیطی مختلف و کاهش هزینههای نگهداری
8. بهبود کیفیت گوشت از نظر طعم و نسبت چربی به عضله برای بازار پسندی بیشتر
9. کاهش هدررفت منابع و افزایش کارایی مصرف غذای تولیدی
10. افزایش تنوع نژادی با هدف بهرهبرداری اقتصادی از ویژگیهای ژنتیکی مختلف برای پاسخگویی به نیازهای متنوع بازار